THUIS EDITIE

Doel

De Foute Quiz is een muziekquiz met 25 vragen in vier verschillende categorieën. De winnaar van het spel is de speler met aan het einde de meeste punten over 25 vragen.

Benodigdheden

Vast internet, wifi of snelle mobiele verbinding. Desktop, laptop, tablet of telefoon. Schrijfgerei en een printer.

Voorbereiding

Print als eerste de bijgeleverde antwoordformulieren. Vul de lege vakjes op je bingokaart in met je tien favoriete getallen onder de 25. Alle overige vakjes op het antwoordformulier laat je blanco. Wanneer iedereen een foute bingokaart heeft gemaakt dan begint het spel.

Speelwijze

De jongste speler mag het spel beginnen en klikt op een leeg vakje in de digitale bingokaart. Na het aanklikken verschijnt er een bingogetal. Iedereen controleert of het getal overeenkomt met een getal in de zelfgemaakte bingokaart.

Wanneer het getal gelijk is aan het getal in de bingokaart dan kun je extra punten verdienen door een actie uit te vieren (zie acties). Wanneer het getal niet gelijk is aan de getallen in de bingokaart dan wordt het getal genoteerd in één van de lege vakjes onder de bingokaart.

Wanneer iedereen het getal aangekruist of opgeschreven heeft dan mogen de spelers met een actiemogelijkheid deze uitvoeren. Welke actie er wordt uitgevoerd bepaal je zelf aan de hand van de categorie en de hint die je vooraf bij elke quizvraag krijgt.

Voorbeeld: De categorie is “Titel en Artiest” en de hint is “ABBA”. Je weet nu dat je een nummer van ABBA moet raden.

Acties

Acties geven de mogelijkheid om tijdens de quiz extra punten te verdienen en mogen alleen uitgevoerd worden wanneer het getal op je bingokaart gelijk is aan het getal op het bingo bord. Om de beurt geven de spelers aan of er wel of niet een actie gaat plaatsvinden en zo ja welke.

De uitgevoerde acties worden zowel bij de vraag als bovenop het antwoordvel weggestreept. Het maken van acties stopt wanneer iemand alle vakjes op de zelfgemaakte BINGOKAART heeft aangekruist en dus een BINGO heeft. Wees dus slim met het maken van een actie want je weet nooit wanneer de BINGO valt en dus de actie stoppen.

De Foute Quiz kent vier acties die slechts een aantal keren uitgevoerd mogen worden.

 • 4x ) Je antwoord wordt 5 punten waard.
 • 3x ) Je antwoord wordt 10 punten waard.
 • 2x ) Je mag een quizvraag passen met behoud van punt.
 • 1x ) Je mag een vakje bij een medespeler blokkeren. (Kruis de doodskop aan op het veld van een ander. Deze vraag telt niet meer mee en de speler ontvangt geen punten.)

Categorieën

De Foute Quiz is onderverdeeld in de volgende categorieën.

 • Titel en artiest: Raad de titel of artiest.
 • Kennis: Vragen over een nummer of artiest.
 • 50/50: Vragen zoals waar, niet waar.
 • Taal en Songteksten: Anders gezongen of vertaalde nummers.

Antwoorden

Wanneer de acties zijn genoteerd dan start je de quizvraag door op de gekleurde kaarten van de categorie te klikken. Aan het einde van de quizvraag noteert iedereen het antwoord ABC of D bij het getal op de bingokaart of het bij het zelfgeschreven getal onder de bingokaart.

Nakijken

Na elke quizvraag wordt direct het antwoord bekend gemaakt door op het symbool met het oog te klikken. Je ziet direct het antwoord en noteert je punten direct onder het vakje. Elke vraag is standaard 1 punt.

Het spel eindigt wanneer iedereen alle 25 vragen heeft beantwoord.

Winnaar

De winnaar is de speler die aan het eind van het spel de meeste punten heeft.

RECAP

 1. Noteer je unieke bingogetallen op je antwoordkaart
 2. Start een vraag door op een vakje op de digitale bingokaart te klikken
 3. Noteer het nummer of kruis je vakje op de bingokaart aan
 4. Spelers met hetzelfde getal op de bingokaart maken een actie
 5. De vraag wordt gestart en iedereen noteert het antwoord
 6. Het antwoord wordt bekeken en iedereen schrijft zijn punten op

TIPS

 • Kijk de vraag helemaal af.
 • Start altijd het antwoord want het meezingen en de O ja momenten maken het erg leuk.
 • Sluit een extra box aan zodat de muziek ook lekker klinkt.
 • Gebruik een laptop, desktop of tv en kijk full-screen.
 • Leuke avond gehad? Vertel het door, ga ons volgen, tag ons op social media of mail ons info@foutequiz.nl voor bijv. een editie op locatie.